Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

ТОП помилок, які допускають майстрині при вишивці бісером!

Вишивання бісером – улюблений вид рукоділля багатьох майстринь. Це спосіб реалізувати свій творчий потенціал та створити власними руками неймовірний виріб. Саме тому вишивка бісером, як творчий процес, в першу чергу має приносити радість та задоволення. 

Тож щоб ви отримали максимум позитивних емоцій від цього виду рукоділля та отримали гарний виріб на фініші треба постаратися не допускати помилок. 

У цій статті ми зібрали найчастіші помилки, які допускають рукодільниці при вишиванні бісером, щоб ви змогли закцентувати на них увагу та не допустити їх у своїй роботі. 


Перша помилка, яку допускають майстрині – покупка дешевих матеріалів. Радимо не економити на них, адже погана основа може деформуватися, неякісний бісер – втрачати колір, а нитки – рватися. У нашій статті «Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки бісером?» ми розповіли детально про все необхідне та найякісніше для цього виду рукоділля.

Друга помилка – покупка не каліброваного бісеру. Не варто купувати для вишивки китайський бісер, адже бісеринки там, як правило, різного розміру. Він може підійти для створення прикрас, але для вишивання картини навряд. Для того, щоб процес вишивки радував вас використовуйте тільки калібрований бісер однієї форми та виробника. На нашому сайті ви знайдете чеський бісер виробника Preciosa. Він ідеальний для вишивки картин, адже має великий асортимент кольорів та однаковий розмір та форму всіх бісеринок. 

Третя помилка – неправильний підбір бісеру. Найчастіше майстрині вважають підбір відтінків та видів бісеру не найважливішим питанням, замінюючи відсутній бісер іншим. Але не варто припускатися цієї помилки, особливо якщо ви початківець. Дотримуйтеся ключів до схеми, щоб готова робота красиво і гармонійно. Або якщо ви хочете проекспериментувати з підбором бісеру, то можете скористатися нашими порадами зі статті «Як підібрати бісер до схеми?».


Четверта помилка – неправильний підбір ниток. Для світлої тканини-основи необхідно використовувати білі або бежеві нитки, для темної темні. І ніяк інакше, адже це може позначитися на фінальному результаті. Також нитки краще використовувати шовкові, бавовняні бісерні, або з поліестру. Інші нитки можуть пушитися, перекручуватися та навіть рватися у процесі.

П’ята помилка теж стосується ниток. Дуже важливо правильно закріпити нитку. Ніколи не закріплюйте нитку вузлом, адже він може деформувати основу, утворити горбок, вислизнути на лицьову сторону або навіть розв’язатися. Як правильно закріпляти нитку читайте у статті «Як правильно закріпити нитку при вишивці бісером?»

Шоста помилка - неправильно підібрана голка. Приділяйте особливу увагу голкам для вишивки. Адже товста голка не буде проходити через отвір бісеринки та утворюватиме дірки на тканині-основі, а неякісна голка може деформуватися та ламатися.


Сьома найчастіша помилка – «ялинка». Ялинкою називають вишивку бісером, у якій бісеринки або цілі їх ряди розташовані у різних напрямках. Внаслідок цього деформується канва та малюнок, а край роботи виходить не рівним. Тож уважно слідкуйте за тим, щоб бісеринки по всій поверхні роботи «дивилися» у одному напрямку та були спрямовані в один бік під однаковим кутом.

Восьма помилка – вишивання нерівним рядком. Будьте уважні, адже робота не повинна мати перетяжки та бісеринки, що скачають. Щоб не допускати нерівність ряду, голка завжди повинна потрапляти в дірочки канви або точки, що нанесені на тканину-основу, для місця проколу. Не допускайте також, щоб голка чіпляла нитки сусідніх рядів. Якщо допустити цю помилку, то тканина-основа вигинатиметься дугою, лінія ряду буде спотворена, а бісер не укладатиметься рівно.

Дев’ята помилка - туге шиття. Сильний натяг нитки деформує канву або тканину-основу, залишаючи менше місця для наступних рядів. Як наслідок, у роботі буде нерівномірно розподілятися бісер, а сам виріб буде вигинатися дугою. Для того, щоб уникнути цієї помилки використовуйте верстати та п'яльця для вишивки бісером, щоб запобігти тугому вишиванню та зтягуванню тканини-основи. 

Бажаємо, щоб у вас ніколи не виникало труднощів в процесі вишивки бісером!

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка! 

цікаво, вишивка бісером

Коментарі