Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Як правильно закріпити нитку при вишивці бісером?

Вишивка бісером – творчий процес, в результаті якого на світ з'являються чудові, унікальні вироби. Але ж як зробити процес вишивки ідеальним? Щоб виріб був бездоганним з точки зору акуратності виконання? Відповісти на це запитання можна в першу чергу розібравшись з тим, як правильно закріпити нитку на канві або тканині-основі. 
Починаючі майстрині роблять помилку, залишаючи вузлики для закріплення нитки на початку та в кінці роботи. Адже закріплення нитки вузликом на вивороті при вишивці бісером є причиною деформації тканини. Вузлики утворюють горбисту поверхню на готовій роботі, розв'язуються у процесі вишивки або прання та роблять вигляд виворітної частини виробу неакуратним.
Якщо говорити про бездоганну вишивку, то на ній не повинно бути ні вузликів, ні хвостиків. І у цій статті ми поділимося з вами секретами, як цього досягти.

Існує декілька способів закріплення ниток при вишивці бісером, тож кожна майстриня зможе спробувати їх опанувати та виділити для себе найкомфортніший.

Перший спосіб. За допомогою петлі. Такий спосіб вважається практичним та надійним. Виконується таким чином: нитка складається вдвічі і обидва кінці вводяться у вушко голки. При введенні голки в канву ця петелька виявляється на вивороті, а на лицьовій стороні шляхом стібка діагоналлю на виворітну сторону нитка простягається через петлю і затягується.


Другий спосіб. Під стібками. Такий універсальний спосіб доречний, якщо роботу вже розпочато. Для цього на лицьовій стороні залишаються кінці нитки, які потім зашиваються під стібками. Інший варіант - голкою простягається кінчик нитки під ними (від 3 до 5 стібків) з будь-якої сторони виробу.


Третій спосіб. Тимчасовий вузол або «вузликом без вузлика». Цей спосіб підходить для роботи як з лицьової сторони виробу, так і з виворотного боку тканини-основи. Вузлик зав'язується на кінці нитки та виконується кілька стібків. Потім він відрізається, а кінчики ховаються під вишиванням далі. Для того, щоб прикрити нитку бісером і отримати ідеальний виворот, можна ховати нитку з лицьового боку.

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка! 

цікаво, вишивка бісером

Коментарі
Схожі статті
11.07.2022
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки бісером?
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки бісером?
Велика кількість майстринь віддають перевагу ..