Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Які нитки обрати для килимової вишивки?

Якщо ви працюєте у килимовій техніці, то напевно знаєте, що від підбору ниток залежить дуже багато: фактура зображення, яке ви вишиваєте, його об'єм та в цілому зовнішній вигляд. Але ж якщо ви новачок, то точно задавалися питанням: які ж нитки обрати, щоб спробувати нову техніку?

Пряжа 



Пряжа - найпопулярніший варіант ниток для килимової техніки.

При цьому вона може бути будь-якого виробника, будь-якого кольору та будь-якого складу. Ці всі характеристики мають значення лише для виробу, який ви будете створювати. Наприклад для створення подушки можна обрати більш м’яку та приємну на дотик пряжу світлого кольору у склад якої входить плюш, а для килима більш щільну пряжу темних відтінків до складу якої входить вовна або акрил.

Для створення виробів у килимовій техніці важливо враховувати товщину нитки так, щоб вона підходила до вашої голки та вільно рухалася у ній. Коли ви вставляєте нитку в голку, посуньте нею вперед та назад. Якщо нитка вільно рухається і не доводиться її тягнути через голку, нитка підходить.

Правило працює і в іншу сторону. Якщо ви візьмете занадто тонку нитку для вашої голки, то вона випадатиме з тканини, а петельки не будуть триматися в тканині. 

Так як же обрати нитку правильного розміру для вашої голки?

Є лайфхак за допомогою якого можна підбирати пряжу під голку для килимової вишивки в залежності від розміру спиць, до яких підходить нитка. 
Розмір спиць - це показник, який вказується виробником на кожній етикетці. Також цей показник ви зможете побачити у правій колонці з характеристиками товару на сторінці будь-якої пряжі, яка вам сподобається. 
Наприклад, вказаний на пряжі розмір 7 відповідає спицям 7мм. Знаючи це, пряжу для килимової вишивки можна обирати за наступною схемою:

Для найтоншої голки діаметром 1 мм обирайте муліне в 6 ниток або пряжу з розміром спиць 1-2.

Для голок діаметром 2 мм і 3 мм підходить пряжа з розміром спиць від 3 до 4 (наприклад, YarnArt Jeans, YarnArt Ideal, Alize Cotton Gold, YarnArt Begonia, YarnArt Style, YarnArt Cotton Soft).

Для голок діаметром 4 мм в діаметрі підходить пряжа з розміром спиць від 4 до 5 (наприклад, Alize Alpaca, Alize Merino Royal).

Для голки діаметром від 5 мм, підходять нитки з розміром спиць від 6 до 7 (наприклад YarnArt Merino Bulky, Alize Superlana Midi).

Згодом ви з легкістю навчитеся підбирати пряжу для вашої голки інтуїтивно. Якщо ж ви маєте сумніви щодо замовлення пряжі через інтернет, то беріть вашу голку для килимової вишивки та завітайте у наш магазин «Голка» у Одесі за адресою вулиця Садова 20. Там наші спеціалісти з радістю допоможуть вам у підборі ниток необхідного розміру.

Муліне для килимової вишивки


Для вишивки у килимовій техніці також підійдуть і нитки муліне, які використовують для вишивки хрестиком. Але пам’ятайте, що для них слід обирати щільну тканину та голку діаметром близько 1 мм.

На вишивку малюнка нитками муліне у килимовій техніці знадобиться більше часу, ніж на вишивку такого ж малюнка пряжею, але при цьому робота буде виглядати тонко та ювелірно.

Обрати необхідне муліне серед великого асортименту виробників та кольорів на нашому сайті можна тут.

Інші матеріали, якими можна вишивати


Хоча для вишивки у килимовій техніці найчастіше обирають пряжу різної товщини - не обмежуйте себе. Експериментуйте з рафією, бичівкою, смужками тканин (чудовий варіант - дати друге життя старенькій футболці або светру), шнурами та з усім, що спаде на думку.

Доречі, дуже гарно виглядає у виробах, виконаних у техніці килимової вишивки - шерсть для валяння. Переглянути та замовити її можна тут.

            

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, огляди

Коментарі
Схожі статті
11.07.2023
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки у килимовій техніці?
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки у килимовій техніці?
Килимова вишивка є одним з найкрасивіших видів рук..
11.07.2023
ТОП помилок, які допускають майстрині у килимовій вишивці!
ТОП помилок, які допускають майстрині у килимовій вишивці!
Килимова техніка зараз набирає все більше популярн..