Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

ТОП помилок, які допускають майстрині у килимовій вишивці!

Килимова техніка зараз набирає все більше популярності серед рукодільниць. За допомогою цієї техніки можна створити декор в кімнату, прикрасити свій одяг або навіть зробити килим на подарунок! І от ви загорілися новим видом рукоділля, замовити собі спеціальну голку для вишивки, тканину та пряжу, але хвилюєтеся перед тим як почати створювати свій виріб?
Ми допоможемо подолати хвилювання. У цій статті ми зібрали головні помилки початківців у роботі над килимовою вишивкою, щоб ви їх не допустили у своїй роботі.

1. Матеріали та інструменти не підходять один одному
Всі інструменти для килимової вишивки працюють лише в комбінації. П'яльця повинні сильно натягнути тканину, тканина повинна добре пропускати голку та тримати нитку а нитка повинна вільно сидіти у голці. Наприклад, якщо тканина дуже м'яка та має великі отвори, то тонка нитка може «провалюватися» в неї і погано триматися. Тож вам потрібно уважно підбирати інструменти для килимової техніки. Все про необхідні інструменти для неї ви можете прочитати у статті: «Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки у килимовій техніці?».

2. Тканина натягнута недостатньо добре
Сильне натягування тканини - це основа килимової вишивки. Це допомагає голці легше проходити крізь тканину та закріплювати нитку за допомогою натягу ниток самої тканини.
Тканина має бути натягнутою на п'яльця як барабан і зберігати таке положення під час усієї роботи.


3. Нитка занадто щільно сидить у килимовій голці
Іноді трапляється так, що петельки не тримаються в тканині і нитка вилазить за голкою. Це може відбуватися через те, що ви підібрали не той розмір пряжі для своєї голки. Намагайтеся уважно обирати нитки під вашу килимову голку. Під кожен діаметр голки підходять нитки певної товщини. Якщо нитка буде занадто товста, вона не зможе прослизати через голку під час вишивання і витягуватиметься з тканини слідом за голкою. Як підібрати пряжу для вашої голки читайте у статті «Які нитки обрати для килимової вишивки?».
          

4. На нитці утворився вузлик
Може трапитися так, що непомітно для вас, на нитці закручується вузлик і потрапляє в голку. Він заважатиме вільному руху нитки у голці і вона вислизатиме з тканини. Тож у процесі роботи слідкуйте, щоб нитка не перекручувалася, щоб не утворювалися вузлики.

5. Просування голки в тканину не до кінця
Вишиваючи, потрібно вставляти голку в тканину до рукоятки. Якщо ви просовуєте в тканину тільки краєчок голки, петелька з вивороту виходить занадто маленькою і тому може вилазити з тканини. Також це важливо тому, що, вставляючи голку в тканину повністю, ви забезпечите однакову висоту петельок. А якщо ж вам потрібна різна висота петельок – користуйтеся регулюванням висоти петлі на голці.

6. Піднімання голки надто високо над тканиною
Витягуючи голку з тканини, потрібно зупинитися коли носик голки буде на одному рівні з тканиною. Якщо ви піднімаєте голку занадто високо - вона може тягнути нитку за собою, що призведе до того, що петельки будуть витягуватися.

Якщо ви будете дотримуватися всіх правил вище, то ваші петельки будуть міцно та надійно триматися в тканині, а готова робота зберігатиме свій зовнішній вигляд довгі роки.

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, огляди

Коментарі
Схожі статті
11.07.2023
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки у килимовій техніці?
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки у килимовій техніці?
Килимова вишивка є одним з найкрасивіших видів рук..
11.07.2023
Які нитки обрати для килимової вишивки?
Які нитки обрати для килимової вишивки?
Якщо ви працюєте у килимовій техніці, то напевно з..