Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Як обрати голку для вишивки бісером?

Велика кількість майстринь віддають перевагу вишивці бісером, тому що готові вироби виходять надзвичайно яскравими та об’ємними. Вишивка бісером – досить легка та захоплива справа і навіть початківець зможе створити справжній шедевр. Але щоб процес приніс задоволення, а готова робота довго радувала Вас необхідно правильно підібрати матеріали та інструменти.

Одним з найголовніших інструментів в процесі вишивки бісером є голка.

Голки для вишивання бісером являє собою голку однакової товщини по всій довжині з довгим отвором-вушком для просування нитки. Підбирати її потрібно в залежності від розміру бісеру.

Розмір бісерної голки визначає лише його діаметр, довжина від розміру не залежить. Бісером великого розміру №6 можна вишивати найтоншою швейною голкою. А от в отвір дрібнішого бісеру вона не пройде. Тому є спеціальні голки для вишивки бісером. Навіть для вишивання мікробісером розміром менше дванадцятого номера є дуже тонкі голочки та бісерні нитки. Вибір розміру голки залежить від номерів бісеру. Виробниками випускаються їх розміром від №10 до №16. Чим вище номер, тим тонша сама голка. Для звичайного бісеру №10 підходять голочки розмірами №7 та №8. Для бісеру 9 розміру – №11, бісеру 12-13 розмірів – голки №12-№13, для дрібного бісеру 13-15 розміру – голки №15, №16.

Трапляються випадки, коли необхідно взяти голку меншого розміру. Наприклад, якщо техніка вишивки така, що через одну бісеринку голку з ниткою потрібно протягувати кілька разів. У такому випадку просвіт бісерини з кожним разом стає все менше і менше, це означає, що потрібно взяти меншу голку, ніж передбачено правилами.

Також бісерні голки бувають різної довжини, від 4 до 10 см. Дуже довгі голки призначені для тих видів вишивки, коли необхідно нанизувати на голку велику кількість бісеру. Але загалом, не важливо, якої довжини голка, аби було зручно. Тут кожна майстриня має обрати за своїм смаком та відчуттям.

Виробники найчастіше випускають цей важливий інструмент для вишивки бісером в упаковках по кілька штук одного розміру. Це дуже зручно, адже у  вас відразу будуть голки у запасі. Ми завжди рекомендуємо замовляти запасні бісерні голки, адже вони дуже тонкі, тому не виключено, що вони можуть легко гнутися або навіть ламатися, особливо якщо ви вишиваєте велику та складну роботу.

Обрати голки індивідуально під кожен ваш проект допоможе великий асортимент вишивальних голок на нашому сайті golka.com.ua. Переглянути та обрати їх можна в нашому КАТАЛОЗІ.

Не економте на якісних голках, а голки з дефектами одразу викидайте. Тоді кожна нова вишивка буде ідеальною та неперевершеною.

Для того, щоб дізнатися більше про інструменти та матеріали для вишивки бісером читайте нашу статтю: "Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки бісером?"


Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, вишивка бісером

Коментарі