Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Секрети вишивки хрестом

Картини, подушки, скатертини, одяг та інші вироби, вишиті хрестиком, виглядають дуже ефектно та цікаво. Особливо коли такі речі створені власними руками, то в них завжди видно унікальність та завжди відчувається енергетика рукодільниці.

У цій статті ми розповімо вам деякі секрети вишивки хрестом, щоб ваші роботи мали неймовірний вигляд!

Перша порада:

Завжди обирайте для вашої роботи лише матеріали відмінної якості перевірених виробників. Наприклад, якщо муліне, то бавовняне муліне ТМ «DMC», якщо канву, то канву найвищої якості виробника «Zweigart», якісні, спеціально призначені для вишивки нитками, голки та п'яльця, які допоможуть вам полегшити процес вишивки та отримати від нього задоволення. Для того щоб детальніше дізнатися про якісні та необхідні інструменти та матеріали для вишивки хрестом, читайте нашу статтю «Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки нитками?».


Друга порада:

Завжди обробляйте край канви, щоб вона не сипалася. Це можна зробити або «петельним» швом, або будь-яким іншим декоративним швом. Або ж можна скористатися альтернативними варіантами обробки країв канви: прикрасити бахромою, мереживом або стрічками, якщо це декоративний виріб, або ж промазати клеєм, якщо це картина, яка потім буде оформлюватися у рамку.


Петельний шов

Третя порада:

Щоб готова робота виглядала акуратно і рівно, всі хрестики необхідно вишивати в одному напрямку: нижні діагональні стібки повинні вишиватись зліва направо, верхні діагональні стібки праворуч наліво. Багато хто вважає це зовсім не обов'язковим і незначним правилом, але дотримуючись його, ваша готова робота буде виглядати професійно.

Четверта порада:

Вишивайте цілими рядами. Спочатку вишивайте діагональ нижніх стібків одного кольору, потім верхніх у зворотному напрямку. Завдяки пружності канви хрестики, виконані таким чином, приймуть правильне положення та будуть рівними. Якщо ви вишиватимете по одному хрестику, то в результаті вони можуть відрізнятися один від одного за формою.

П’ята порада:

Не змінюйте напрямок вишивки без потреби. Якщо ви почали вишивати по горизонталі, намагайтеся так вишивати всю роботу до кінця.

Шоста порада:

Важливо, щоб виворітний бік вишивки також виглядав акуратно. Щоб досягти цього не робіть вузли та довгі протяжки. Фіксуйте нитку правильно на початку та наприкінці вишивки.


Сьома порада:

Обведення. Ця деталь надає вишивці завершеності та чіткості. Якщо ви працюєте над схемою, в якій передбачено обведення, найкраще виконувати його через дві клітинки швом бекстіч або «назад голка».


Восьма порада:

Після завершення роботи над вишивкою рекомендуємо її випрати та відпарити. Прати потрібно в холодній воді, а прасувати та відпарювати з виворітного боку через мокру марлю або хустку. Це додасть вашій роботі акуратного вигляду, адже часто після завершення роботи на ній є нерівності та зам’ятості, які могли зробити п’яльці.



Дотримуйтесь цих хитрощів і результат перевершить усі ваші очікування!

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка! 

Коментарі
Схожі статті
26.05.2022
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки нитками?
Які інструменти та матеріали необхідні для вишивки нитками?
Що найголовніше у вишивці нитками? Звісно ж інстр..
03.06.2022
Які існують тканини для вишивання?
Які існують тканини для вишивання?
Канва відіграє важливу роль у процесі вишивання. С..