Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Цікаве про картини за номерами

Ваше улюблене хобі – малювати картини за номерами?

А чи знаєте ви історію створення цього виду творчості? У цій статті ми розповімо вам неймовірні факти з ще короткої, але дуже цікавої історії малювання картин за номерами.

Перша картина за номерами була створена художником Деном Роббінсом у 1951 році. Він разом з Максом Клейном, власником компанії з виробництва фарб, створили 36 дизайнів картин за номерами та почили масовий випуск таких наборів для творчості. 


Ден Роббінс та Макс Клейн

Перші набори картини за номерами включали в себе полотно з контурами та цифрами, пронумеровані фарби і два пензлики. Продавалися вони під брендом «Craft Master». За перші три роки було продано близько 12 мільйонів таких наборів. 

         
Перші набори малювання картин за номерами

Картини за номерами отримали безліч негативних оцінок від професійних художників і критиків. Вони вважали, що дані полотна не можна з гордістю повісити на стіну. Але це не стало на заваді їх популярності. 

В 1980 році шанувальники-колекціонери знаходили і викуповували за шалені гроші всім відомі полотна 50-х років, організовуючи виставки в різних штатах США. Це стало не просто звичайною пристрастю епохи, а повноцінним художнім напрямком.

Одного разу картини, намальовані за номерами, були виставлені в Білому домі. Помічник президента Ейзенхауера Томас Стефенс організував галерею, яка представляла картини, створені працівниками уряду і членами їх сімей. Крім того, Стефенс сприяв поширенню цього виду творчості серед працівників і відвідувачів Білого дому. Багато хто думав, що це сам Президент пропонує спробувати новий спосіб малювання.



В першу чергу картини за номерами завоювали серця тисяч людей в Канаді, США, Франції, Англії та Італії. А коли нове хобі підкорило художників-початківців з різних регіонів Європи та Америки, сюжети картин почали змінюватися з урахуванням особливостей і традицій кожної країни. Наприклад, в Англії, найбільш поширеною була картина із зображенням будинку, де народився Шекспір. А ось неймовірно красиві види Парижа користувалися величезною популярністю незалежно від національності.

В Україні також є найбільш популярні сюжети, серед них відзначають патріотичні сюжети, серед яких переважають ілюстрації з ЗСУ,  портрети українок, народні символи та роботи відомих на сьогодні, особливо в соцмережах, українських художників та ілюстраторів. І, звісно, квіткові сюжети та сюжети з пейзажами.

                    

 Квіти                                                   Українські сюжети                                                  Пейзажі

В Україні набори для самостійного виготовлення картин з’явилися наприкінці 1990-х років.

У 1967 році Річард Хісс виконав портрет президента Ліндона Джонсона у вигляді незакінченої картини за номерами (за замовленням журналу «Есквайр»). І хоча портрет в останню хвилину був знятий з обкладинки, сам Хісс та арт-директор журналу Семюел Ентапіт отримали безліч нагород за макет, який так і не вийшов в друк. А сам портрет намальований Хіссом пізніше був виставлений для показу в Луврі (Париж).



У 2008 році у штаті Массачусетс (США) відкрився перший у світі Музей живопису по номерам, у ньому було понад 6 тисяч експонатів.

У 2010 році 350 учасників організації «Ecole de Dessin» намалювали найбільшу картину по номерам, розмір полотна — 63 на 49 метрів.



Дізналися щось цікаве? Надішліть цю статтю друзям, які також обожнюють розмальовувати картини за номерами!

Нагадуємо, що у нас на сайті ви знайдете великий вибір дизайнів наборів для малювання картин за номерами на будь-який смак. Переглянути та замовити їх можна тут.

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

малювання, цікаво

Коментарі
Схожі статті
11.01.2023
Як намалювати картину за номерами?
Як намалювати картину за номерами?
Малювання картини за номерами – творчий процес, ал..
11.01.2023
Як обрати картину за номерами?
Як обрати картину за номерами?
Вибір картини для вашого інтер’єру є важливим ріше..
11.01.2023
Все про набори для малювання картин за номерами
Все про набори для малювання картин за номерами
Ви коли-небудь малювали картину за номерами? Це чу..
03.05.2023
У чому особливість наборів для малювання картин за номерами від Dream Art?
У чому особливість наборів для малювання картин за номерами від Dream Art?
Малювання картин за номерами - дуже популяпне хобі..
23.04.2024
Огляд наборів для малювання картин за номерами від ТМ "Strateg".
Огляд наборів для малювання картин за номерами від ТМ "Strateg".
Картини за номерами від українського виробника "St..