Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

В'яжемо шкарпетки

Якщо ви хочете зв'язати шкарпетки, то 100% перед вами постають питання: Яку пряжу обрати для в'язання? Скільки пряжі необхідно щоб зв’язати шкарпетки? Як зв'язати шкарпетки потрібного розміру?
У цій статті ми відповідаємо на ці питання.

З якої пряжі в’язати шкарпетки?

Як правило, найкраща пряжа для шкарпеток – овеча вовна. Натуральна вовна еластична, добре гріє і не утримує воду. Це дозволяє шкірі дихати і завжди залишатися сухою та теплою.

Виробники пряжі придумали ряд технологій, які роблять натуральну вовняну пряжу більш міцною та придатною для в’язання носків. Це може бути або додавання до пряжі синтетичних/шовкових волокон  або використання спеціальної обробки пряжі - Superwash (Супервош) та Luster (Ластер), яка здатна зміцнити волокна в рази, тим самим підвищити зносостійкість виробу.

Обрати ідеальну пряжу за приємною ціною для ваших шкарпеток ви можете в розділі "шкарпеткова пряжа" на нашому сайті.

Також є багато методів зміцнити пряжу в домашніх умовах. Вибираючи улюблену пряжу, ви можете власноруч додати шовкову, кордову або мохерову нитку в процесі в'язання у весь виріб або у частини, що найбільше стираються (п'ятка і мисок).

Взагалі, для в'язання шкарпеток можна використовувати абсолютно будь-яку пряжу, що підходить вам по гаманцю та якості.

Оптимальна товщина пряжі для шкарпеток – 300-400 метрів у 100 грамах. Якщо взяти товстішу пряжу, то вийдуть відмінні щільні домашні шкарпетки.

Скільки пряжі потрібно на шкарпетки?

Все залежить від вибраного візерунка та розміру шкарпеток. В основному на пару шкарпеток спицями витрачається 1 моток пряжі вагою 100 грам. Якщо ви хочете шкарпетки вище або великого розміру, то витрата пряжі буде 120-160 грам на пару шкарпеток.

Як зв'язати шкарпетки потрібного розміру?

Для цього ви можете скористатися нашою таблицею розрахунку довжини стопи для в'язання шкарпеток спицями по розміру ноги.


Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!


цікаво, в'язання

Коментарі