Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Як підібрати голку для ручного шиття?

Голки для ручного шиття – це стандартні голки з вушком для нитки, призначені для ручного шиття, вишивки, штопання.

Ручні голки бувають різної форми та розміру, а їх підбір для того чи іншого проекту залежить від типу нитки та тканини. Так, наприклад, чим легше та тонше тканина, тим гостріша повинна бути голка. Але не зважаючи на всі фактори, голка у будь-якому випадку має бути міцною та стійкою до вигину. Найкраще обирати голки з нержавіючої сталі. Наприклад, голки від ТМ «Prym» виготовлені з високоміцної сталі, відрізняються пружністю та довгим строком служби.

Більшість голок мають номери відповідно з двома різними шкалами – або з 1 по 15, або з 13 по 26. У кожній шкалі, чим менше номер, тим довше і товстіше голка.


Основні типи ручних голок:

Універсальні


Розміри від 1 до 12. Використовуються для всіх видів ручного шиття та швейних операцій, досить гострі та мають середню довжину.

Штопальні голки


Розміри від 1 до 9, і від 14 до 18. Товсті, довгі голки з великим вушком призначені для ремонту виробів з вовни або бавовни. У таку голку можна втягати відразу кілька ниток для штопання або шовкових ниток.


Голки для шкіри


Розміри від 1 до 8. Іноді їх називають рукавичними, кушнірськими або шорними. Вістря такої голки не звичайної круглої форми, а тригранне. Це дозволяє легко та дбайливо розсувати шкіру, не надриваючи її. Використовується для виробів з хутра та шкіри, ними ж зручно працювати з гумою та нетканими матеріалами. Бувають як тонкі, так і товсті - залежно від товщини шкіри та її вироблення. Шорні - для товстої шкіри на взутті або ременях.


Голки для трикотажу


Розміри 1-10. Відрізняються закругленим кінчиком, він не пробиває тканину, а проходить між нитками - це дозволяє уникнути появи стрілок на виробі. Бувають різних розмірів. При виборі номера голки варто звертати увагу не тільки на товщину тканини, але і на щільність в'язки, для найщільніших трикотажних виробів краще використовувати тонкі голки.


Бісерні голки


Розміри від 10 до 15. Тонкі та довгі, з маленьким вушком, щоб голка могла прослизнути в крихітний отвір бісеринки. Вони виготовлені з пружних сортів сталі, тому гнуться, але не ламаються. Деякі види бісерних голок виконані з крученого дроту і забезпечені великим, але дуже тонким дротяним вушком, що складається при проході через отвір. Переглянути асортимент бісерних голок можна у КАТАЛОЗІ.


Вишивальні голки


Розміри від 1 до 10.Створені для роботи в техніці вишивки хрестиком та гладдю. Вони короткі з великим вушком, в який можна просмикнути кілька ниток. Переглянути асортимент голок для вишивання можна у КАТАЛОЗІ.


Меблеві (матрасні) голки


Розміри від 5 до 20,5. Вигнуті у формі півкола - як хірургічні. З їх допомогою можна реставрувати оббивку меблів і виконувати інші роботи, при яких доступ до виробу можливий тільки з одного боку - наприклад, при виготовленні м'яких іграшок.

Мішкові (циганські) голки


Розміри від 7,5 до 12,5. Для робіт з грубою тканиною стануть у нагоді мішкові голки, ще їх називають ткацькими, пакувальними або циганськими. Вони великого розміру, трохи сплющені на кінці і бувають як із прямим, так і із загнутим на кшталт хокейної ключки кінчиком. Такі голки легко проходять між грубими нитками полотна, не застрягаючи в них.

Голки для людей з поганим зором


Розміри від 4 до 8. У голок для слабкозорих оригінальна конструкція вушка - нитка в нього не вставляється, а закладається в кілька рухів - майже на дотик.


Гобеленові голки


Середньої довжини голки із закругленим кінчиком та великим вушком. При шитті тупий кінчик розсуває волокна тканини і не пошкоджує їх, а у велике вушко можна просмикнути кілька ниток. Використовуються у швейних роботах, для вишивки хрестом по канві, льону, бавовні та рушниковій тканині.


Шенільні (синельні) голки


Використовуються для ручної вишивки стрічками - вони середньої довжини з великим вушком, в яке можна втягти стрічку.


Голки з подвійним вушком


Розміри від 4 до 8. У таких голках нитка протягується в верхнє вушко, потім її тягнуть вниз, і вона крізь проріз опускається в нижнє вушко.



Переглянути весь асортимент голок для шиття ви можете у КАТАЛОЗІ

Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, вишивка нитками, вишивка бісером, огляди

Коментарі