Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Водорозчинний флізелін. Все, що треба знати.

Вишивка – унікальна техніка, за допомогою якої можна створювати оригінальні та гарні речі. Вишивкою можна прикрасити одяг, щоб додати йому оригінальності, або ж прикрасити домашній текстиль, щоб додати у інтер’єр цікавих деталей. Значну роль у тому, як буде виглядати готовий виріб відіграє тканина-основа, на якій ви будете вишивати. Якщо ви обрати канву аїда (Aida) або канву рівномірного переплетення, то ви можете бути впевнені у чудовому результаті, але як зробити зручною вишивку на текстильних виробах, де щільність ниток або розмір переплетення не дозволяють використовувати звичайну рахункову сітку?

На допомогу приходить водорозчинний флізелін.

Водорозчинний флізелін – тонкий нетканий матеріал, який нагадує папір. Він виготовляється з целюлозного волокна, на яке спеціальними фарбами наносять схему з малюнком. Це зручна альтернатива класичній накладній канві. Вишивка на водорозчинному флізеліні додає цупкості тонким тканинам, якої не завжди вистачає для акуратного виконання роботи. З ним зручно працювати при декоруванні одягу, аксесуарів чи інтер’єрних предметів.


Як користуватися водорозчинним флізеліном?

Спочатку оберіть малюнок, який ви хочете вишити на вашому виробі. Виміряйте розмір майбутнього малюнку на вашому виробі, щоб бути впевненими, що схема ідеально підійде для нього. Ми впевнені, що ви знайдете підходящі для вас дизайни серед великого асортименту водорозчинного флізеліну на нашому сайті

Після того, як малюнок обрано необхідно за необхідності розрізати його (якщо на одній водорозчинній канві знаходиться декілька малюнків) та розмістити його на виробі. Розмітка розташовується відповідно напрямку ниток на тканині. 


Після того, як ви визначили розташування вашого малюнку необхідно зафіксувати його на тканині. Зробити це можна двома способами: або примітавши водорозчинний флізелін до тканини, або зафіксувати за допомогою праски. 

Якщо оберете другий варіант, то при роботі з праскою треба бути обережними та притримуватися наступних порад:

  • Якщо в інструкції не вказана оптимальна температура, бажано провести експеримент на невеликому клаптику водорозчинної канви. Зазвичай прикладати до флізеліну праску можна максимум на 10-12 секунд з температурою не більше 100-120 °C. При надмірно низькій температурі верхній шар почне відходити під час вишивки, тому доведеться знову прасувати матеріал. Використавши занадто високу температуру, можна розплавити флізелінову основу і деформувати заготовку. 
  • Не потрібно занадто притискати підошву праски до тканини, інакше матеріал може розплавитися. Повернути йому початкову форму буде неможливо. А річ, до якої приклеїться деформований флізелін може виявитися зіпсованою.
  • Пригладжувати канву потрібно тільки до сухої тканини. Не можна торкатися до неї вологими руками.
  • Кріпити флізелін на тканині за допомогою праски слід без використання пару, інакше флізелін почне розчинятися під дією вологи.

Після того, як флізелін буде зафіксований на тканині вам потрібно буде вишити малюнок хрестиком, гладдю, бісером або у будь-якій іншій техніці. 

Вишивати малюнок краще починати з країв або рамочки, якщо вони є на схемі, щоб надійніше закріпити канву. Іноді стається, що флізелін відходить по краях, але краще продовжувати вишивку, притримуючи його пальцями. Не намагайтеся ще раз зафіксувати краї праскою.

Як правило, робота виконується невеликими ділянками, з використанням голки з гострим кінчиком.

Коли ваша вишивка буде готова необхідно буде позбавитися від флізеліну. Щоб зробити це готовий виріб досить прополоскати в проточній воді без додавання мила або порошку. Матеріал повністю розчиниться, а вишитий мотив залишиться на тканині. Водорозчинний флізелін при цьому не залишає плям чи слідів. Після повного розчинення флізеліну за потребою можна випрати виріб.


Купити водорозчинний флізелін можна на сайті «Голка». Широкий асортимент від різних виробників дасть вам простір для фантазії та творчості. Квіткові мотиви, дитячі малюнки із тваринами, метелики, сонечка, фрукти, великодня та новорічна тематики, традиційні орнаменти української вишивки – чого тільки не має серед наших схем. Обирайте, що вам ближче до душі, користуйтесь та насолоджуйтесь рукоділлям.

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, вишивка бісером, вишивка нитками

Коментарі