Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Водорозчинний флізелін або накладна канва? Що обрати для роботи?

Вишивка – багатогранне хобі, за допомогою якого можна створювати неймовірно гарні та оригінальні речі. І значну роль у тому, як буде виглядати готовий виріб відіграє тканина-основа, на якій ви вишиваєте. Без проблем можна вишивати на канві аїда (Aida) або на канві рівномірного переплетення. Але ж як зробити зручною вишивку на текстильних виробах, де щільність ниток або розмір переплетення не дозволяють використовувати звичайну рахункову сітку?

Тут на допомогу приходить канва для висмикування (накладна канва) та водорозчинний флізелін. У чому різниця цих двох матеріалів та які в них переваги та недоліки розберемося у даній статті. 

Канва для висмикування (накладна канва).


Цей вид канви популярний для оздоблення одягу, постільної білизни, сумок, подушок та інших предметів. Алгоритм роботи наступний: накладну канву потрібно примітати до тканини, на канві зробити розмітку та перенести малюнок, адже вишивку потрібно буде виконувати у техніці рахунковий хрест. Видалення такої канви після завершення вишивки здійснюється шляхом обережного висмикування ниток, що надає можливість зберегти вишивку недоторканою.

Водорозчинний флізелін.


Це тонкий нетканий матеріал, який нагадує папір. Він виготовляється з целюлозного волокна, на яке спеціальними фарбами наносять схему з малюнком. Це зручна альтернатива класичній накладній канві. Алгоритм роботи наступний: флізелін фіксується на тканині за допомогою праски, так як на флізелін вже нанесений малюнок ви одразу можете починати вишивати. Після завершення роботи флізелін розчиняють у воді та отримують готовий виріб. Більш детально про водорозчинний флізелін та його використання ви можете прочитати у статті "Водорозчинний флізелін. Все, що треба знати."

За допомогою таблиці, що наведена нижче ви можете порівняти накладну канву з водорозчинним флізеліном, зрівняти переваги та недоліки обох матеріалів.

Накладна канва

Водорозчинний флізелін

Тканини з якими можна використовувати

Будь-яка тканина нерівномірного переплетення, одяг, домашній текстиль.

Водорозчинна канва підходить в основному для нееластичних тканин. При наявності еластану в складі тканини неможливо використання флізеліну.

Процес вишивки

Накладна канва зручна для вишивки, легко проколюється голкою.

Іноді буває важко проколювати голкою розмітку, тому потрібно використовувати гострі голки.

Фіксація на тканині

Треба добре фіксувати канву на тканині, примітавши по контуру, що займає більше часу.

Також щоб зафіксувати канву можна заправити її разом з тканиною у п'яльця.

Можна примітати флізелін до тканини, або зафіксувати на тканині за допомогою праски, але потрібно робити це обережно та згідно з інструкцією виробника.

Вишивка малюнка

Потрібно самотужки розраховувати розмір тканини для вишивки того чи іншого малюнку за вашою схемою. Також вам доведеться самостійно наносити розмітку на канву та переносити схему майбутнього малюнку, що займає багато часу.

Працювати з водорозчинною канвою на флізеліновій основі дуже просто. На ній зазвичай вже нанесена розмітка або і весь малюнок загалом, тому не потрібно мучитися з маркером і лінійкою, розділяючи матеріал на квадрати для перенесення зображення.

А водорозчинний флізелін з нанесеним малюнком – ідеальний варіант для творчості, адже ви заздалегідь знатимете який саме малюнок отримаєте та якого точного розміру він буде. До того ж це зекономить час вишивання, адже вам не потрібно буде переносити схему на канву – ви зможете вишивати відразу по малюнку.

Як матеріал тримає форму

Непогано тримає форму, але краще вишивати на п’яльцях.

При з'єднанні з флізеліном будь-який матеріал гарно тримає форму, тому маленькі малюнки можна вишивати без п’ялець.

Завершення роботи

Тривалий процес. Після того, як ви вишили необхідний малюнок через канву для висмикування, спершу потрібно тканину з канвою замочити у воді, щоб змився клей з накладної канви. Потім, після просушування, канва стане м’якою і можна буде обережно дістати нитки з-під вишивки.

Швидкий процес. Канву слід замочити і вона розчиниться повністю як в холодній, так і в теплій воді. Не потрібно видаляти шматочки що залишилися. Після просушування ви отримаєте  гарну роботу.

Вишивка виглядає акуратною і рівною, в порівнянні зі звичайним способом роботи або використанням накладної канви.

 

Техніки вишивки

Використовується в основному для вишивки хрестом.

Підходить для всіх технік вишивки: хрест, гладь, вишивка бісером.

Ціна

Дешевше.

Дорожче.



Підсумовуючи всю інформацію з таблиці, ми б радили обирати для ваших робіт водорозчинний флізелін, так як він більш зручний у використанні та економить багато часу у роботі завдяки зручності фіксування на тканині, швидкості вишивки по нанесеному малюнку та зручності "прибирання" флізеліну з виробу після завершення роботи.

Купити водорозчинний флізелін можна на сайті «Голка». Широкий асортимент від різних виробників дасть вам простір для фантазії та творчості. Квіткові мотиви, дитячі малюнки із тваринами, метелики, сонечка, фрукти, великодня та новорічна тематики, традиційні орнаменти української вишивки – чого тільки не має серед наших схем. Обирайте, що вам ближче до душі, користуйтесь та насолоджуйтесь рукоділлям.
Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, вишивка бісером, вишивка нитками

Коментарі