Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Call-center інтернет-магазину Голка
Call-center інтернет-магазину Голка
Магазин Голка, м. Одеса, вул.Садова, б.20
Телефони: (067) 480-01-46
10:00-19:00
(044) 22-77-662 (067) 483-65-85 (050) 067-34-84 Замовити дзвінок

Які існують розміри та види голок для швейних машин?

Швейна машина – інструмент завдяки якому можна створювати неймовірні речі, але результат дуже часто залежить від майстра швейної справи, налаштувань самої швейної машини, використання того чи іншого виду строчки, та безлічі інших факторів.

Але найперше від чого залежатиме ваш результат – це правильний підбір голки. 

Саме голка, встановлювана в швейній машині, буде визначати безперебійність роботи, якість результату та швидкість і комфортність самого процесу шиття.

Сучасні голки відрізняються величезним різноманіттям – вони можуть мати різні варіанти заточування, форми вушка, розміри жолобка, тощо. Всі ці особливості, які можуть бути не видимі для людського ока, мають великий вплив на формування строчки, її цілісність та якість.

Тож у цій статті пропонуємо розібратися які існують види голок для швейних машин та як підібрати голку для швейної машини під ваші потреби.

Щоб правильно обрати та придбати голки для швейної машини, необхідно визначитися для яких цілей вони будуть використовуватися і з якими тканинами їм доведеться працювати. Голки мають спеціальне маркування, що дозволяє точно встановити їх належність і можливість взаємодії з тканинами різної товщини.

Всі побутові швейні машини човникового стібка оснащуються голками стандарту 130/705H. Числа «130/705» означають, що голка призначена для побутової швейної машини і має плоску колбу. Бувають ще голки з круглими колбами, але вони використовуються для промислових швейних машин, але сьогодні увагу ми приділимо голкам для побутових швейних машин.

Традиційно вважаються кращими виробниками голок для швейних побутових машин: "Organ Needles", "Hemline", "Prym".

Таблиця стандартів (розмірів) голок для швейних машин

Номер, який вказується в назві голки означає її товщину (діаметр) в сотих частках міліметра або  частках дюйма. Чим більше значення цифри, якою маркується голка, тим вона товща. Окремі виробники можуть вказувати відразу два значення, наприклад 100/16 або 120/19. Це означає, що розмір голки вказаний в двох одиницях виміру: в міліметрах і в дюймах.

Так, наприклад, голці розміром 75/11 відповідає діаметр 0,77 мм. Голці 80/12 – 0,82 мм, голці 90/14 – 0,92 мм, а голці 100/16 – 1,02 мм.

Для того, щоб обрати розмір голки під тканину для вашого проекту можна скористатися наступною таблицею:


Крім номерів у маркуванні швейних голок можна зустріти і літерні позначення, які визначають область застосування кожної конкретної голки, тобто для яких видів тканини вона призначена.

H – Універсальні голки. Розміри: 60-100.


Вістря голки злегка закруглене. Такі голки підходять для «примхливих» тканин, для льону, бязі, бавовни, трикотажу, шовку, батисту, шифону, органзи, жоржета, тощо.

H-S (stretch) – Джерсі, еластік. Розміри: 70-90.


Голки для еластичних тканин, які мають спеціальну кромку, яка практично повністю виключає можливість пропуску стібків при розтягуванні шва. Заокруглене вістря розсовує волокна тканини, не порушуючи їх структуру. Використовуються для трикотажу середньої щільності, синтетичних еластичних тканин, в’язаних тканин, корсетної тканини, тощо.

H-LL – Для шкіри. Розміри: 90-100.


Такі голки мають ріжуче вістря та підходять для всіх видів шкіри, штучної шкіри, замши, пластику, плівки та клейонки.

H-J (jeans) – Голки для щільних тканин Розміри: 80-110.


Мають більш гостру заточку, завдяки чому підійдуть для роботи з товстими матеріалами, такими як джинс, саржа, брезент, парусина, та навіть штучна шкіра.

H-M (microtex) - Голки мікротекс. Розміри: 60-100.


Більш гострі й тонкі голки. Такі голки використовують для точного проколювання мікроволокнистого, тонкого і щільнотканого матеріалу, а також для плащових тканин з покриттям і без, для шовку, тафти, тощо.

H-Q – Квітлінг. Розміри: 75-90.


Голка з тонким округлим вістрям, яка має спеціальний скіс. Такі голки підходять для створення стібка, простібання та обробки тканин, що складені в декілька шарів.

H-E (embroidery) - Вишивальні голки. Розміри: 75-90.


Отвір вушка в таких голках невеликий, вістря - злегка заокруглене. Крім того, в таких голках є спеціальна виїмка, яка в поєднанні з іншими елементами конструкції голки дозволяє уникнути пошкодження матеріалу або ниток. Призначені для декоративного вишивання спеціальними вишивальними нитками на всіх матеріалах з природніх та синтетичних волокон.

H-MET – Метафіл. Розміри: 75-90.


Голки з великим відполірованим вушком, які мають паз для запобігання розшарування металізованих ниток створені для вишивки або шиття металізованими нитками. № 75 - голки для тонких тканин. № 90 - для більш щільних та важких тканин. 

H-N –  Кордоннет. Розміри: 80-100.


Голка з маленьким кульовим вістрям та довгим вушком. Призначені такі голки для простібання товстими нитками.

HO – Мечеподібна. Розміри: 100-120.


Широка голка з крилами. Призначена для створення ажурних строчок та мережок.

H-ZWI-HO – Двострижнева мечеподібна. Розміри: 100.


Широка голка з крилами та додатковою голкою, яка призначена для створення спеціальних ефектів при ажурній вишивці.

H-ZWI – Двострижнева. Розміри: 70-100.


Такі голки створені для підшивки еластичних матеріалів, застрочування защіпок, створення декоративних швів а також обробки широких та звичайних складок. Відстань між стрижнями: 1403 / 1404 QE / 1405: 1,0 / 1,6 / 2,0 / 2,5 / 3,0 / 4,0; Додатково: 6,0 / 8,0.

H-DRI – Тристрижнева. Розміри: 80.


Ця голка створена для декоративного шиття. Відстань між стрижнями 3,0.


Переглянути та ознайомитись з асортиментом голок для швейних машин, а також замовити їх для ваших проектів можна на нашому сайті в КАТАЛОЗІ.


Сподіваємося, що Вам стала в пригоді дана стаття! 

Дякуємо, що обрали інтернет-магазин Голка!

цікаво, огляди

Коментарі